17 juli 2024 - området öppnar 17:00

Eldkvarn live på Grå Gåsen

Det är aldrig för sent att lägga av – en ny farvälturné

Förra sommarens två avskedskonserter med Eldkvarn i den gamla hemstaden Norrköping väckte enormt stor uppmärksamhet. Fans från hela landet strömmande in till stan. Efter denna dundersuccé höjs nu rösterna från publiken som kräver att HELA SVERIGE ska få ta farväl av bandet och så även Gotland med Eldkvarn live på Grå Gåsen. 

Kanske ska man inte heller förvånas över bandets välvilja med tanke på vad bassisten Tony Thorén brukar svara på frågan om hur länge bandet kommer att hålla på:

”Det är för sent att lägga av!”

Eller som Carla uttrycker det:

”När man sitter mitt i det hela och spelar samma låt kväll efter kväll kan man känna sig väldigt trött på alltihop. Några år senare känner man att det skulle vara hur kul som helst att spela samma låtar. Kväll efter kväll”.

Som få andra band i Sverige har Eldkvarn med Plura Jonssons unika texter skildrat både sin gamla hemstads stolta historia i låtar som: ”3:ans spårvagn genom ljuva livet”, ”Alice”, ”27” och även huvudstaden i låtar som ”Stockholms Stjärnor”. Som få andra har Plura skildrat kärleksrelationer så naket, varmt och sårbart. Att se Eldkvarn live lämnar ingen oberörd. Man golvas av deras samspel och enorma utstrålning.

Med de hyllade albumen ”Himmelska Dagar” och ”Kungarna från Broadway” blev bandet en riksangelägenhet följt av det kultklassade Tältprojektet & turnén ”Cirkus Broadway” med inbjudna gästartister som Thåström, Ratata, Peter LeMarc och Marie Fredriksson. Sedan dess har det runnit mycket vatten under de berömda broarna och Eldkvarn har fortsatt att spela och ge ut kritikerrosade album samtidigt som bandmedlemmarna även drivit framgångsrika soloprojekt. Hänförda av Norrköpingspublikens entusiasm efter vad som var tänkt vara bandets sista spelningar samlar nu Eldkvarn trupperna igen inför en stor avskedsturné och gör sig redo att även säga farväl till sin publik i hela Sverige!

 

Det är aldrig för sent att lägga av – Eldkvarn live på Grå Gåsen!

För mer info om vad som händer på området finns det här.

För bokning av konsertmeny – boka här.

 

Tid:

17:00 – 00:00

Var:

Grå Gåsen

Kostnad:

595:- + serviceavgifter

Frågor:

0498-497000

gragasen@gragasen.se