10:e och 11:e maj

Mat & vinhelg
Långmyre vineri på besök

Kom på en härlig mat- och vinhelg i samarbete med Långmyre Vineri. Maj månad på södra Gotland är något alldeles speciellt. Vi öppnar därför upp för en härlig weekend i matens och vinets tecken. Vi bjuder på en italienskinspirerad vårmeny med lokala råvaror i fokus och till det får ni träffa Emma & Andrea som driver Långmyre Vineri här i byn som berättar om vinerna som serveras – och som givetvis kommer från Långmyre. Stanna 1,2, eller 3 nätter och boka samtidigt middag med vinpaket och ett besök på Långmyre Vineri.

Emma Serner och Andrea Guerra träffades i Toscana när de jobbade tillsammans på en vingård. Drömmar om det egna projektet, Emmas koppling till Gotland och Andreas kunskap om vin och klimatförändringar ledde till deras ambitiösa projekt som tog fart 2018. Druvorna är skräddarsydda för Gotlands klimat och jordar.

”Långmyres rosévin Come May blev såväl en försäljnings- som kritikersuccé och vi är så stolta att ha en vingård med utsökta viner ett stenkast från Grå Gåsen” säger Cecilia Westerholm Beer – ägare på Grå Gåsen.

Checka in i vår villa och bo i vackert inredda rum med sköna sängar.  Följ med bakom kulisserna till Långmyre Vineri som ligger på promenadavstånd från Grå Gåsen och lär dig allt om vad som krävs för att framställa ett vin i Sverige. Ni blir guidade i förädlingens process och som avslutning blir det en liten vinprovning. Väl tillbaka så står bastu och vedeldade badtunnor på för er avkoppling innan middagen där ni återigen får träffa Emma & Andrea som presenterar de viner som serveras till kvällens middag. Sov sedan gott och vakna till vår härliga, omtyckta frukost.

Om du har boende ordnat på annat vis kan du givetvis boka bord för middagen. Maila oss på bokabord@gragasen.se.

 

Tid:

19:00 –

Var:

Grå Gåsen

Kostnad:

695:- + 595:-

Frågor:

0498-497000

gragasen@gragasen.se