GENERELLT

Frågorna nedan gäller vårt Hotell på Gotland, Grå Gåsen. För Gåsen Out hänvisar vi till hemsidan www.gasenout.se.

Hur tar man sig till er?
Till oss tar ni er bäst med båt från fastlandet (vänd er till Destination Gotland). Flera flyglinjer går till Gotland. Från Visby går det att ta sig till oss med bil, taxi eller buss. väljer du att ta taxi rekommenderar vi Södertaxi 0498-208080 för bästa pris och service.

När är det in & utcheckning?
Incheckning efter kl 15:00 och utcheckning innan 11:00. Vi är flexibla – prata med oss om ni har andra önskemål. Under lågsäsong så är inte Gåsen Out bemannat för incheckning – nyckel och instruktioner finns i receptionen. Incheckning sker på respektive anläggning.

När serveras frukost?
Frukost serveras 8:00 – 10:00 Behöver du ha tidigare frukost? Inga problem! Säg till vid bokning så ordnar vi ett gott frukostpaket åt dig. På Gåsen Out finns ingen frukostservering under lågsäsong. Vi erbjuder då istället en frukostpåse och kaffe.

Finns det bar?
Självklart finns det bar! På Grå Gåsen är den öppen samma öppettider som restaurangen. På rummen har ni tillgång till minibar.

Kan man äta middag hos er?
Under högsäsongmidsommar till slutet av augusti så har vi vår sommarrestaurang öppen på Grå Gåsen. Under lågsäsong erbjuder vi förbokad tvårättersmiddag för våra hotellgäster på Grå Gåsen. Den bokas bäst i samband med rumsbokning. Hör annars av dig till info@gragasen.se. Bokningen måste göras minst två dagar i förväg.

Får man dricka det man själv tagit med sig?
Tyvärr inte. Vi har fulla rättigheter på öl, vin och sprit och detta tillstånd är vi väldigt måna om. Ni får gärna beställa i baren och ta med upp till rummet eller ta något ur minibaren.

Får man ta med sig husdjur?
Givetvis – vi tycker om djur. Vi har flera rum där husdjur är tillåtna, men vi tar ut en extra kostnad för städning. Hundar är även välkomna till restaurangen. Av respekt för allergiker har vi utrymmen på såväl hotell som restaurant där pälsdjur inte är välkomna. Vänligen rasta hunden utanför vårt område.

RUMMEN

Hur många rum har ni?
I Gåsens Villa har vi åtta rum och ytterligare fyra poolside. På vårt systerhotell Gåsen Out (1,5 km från Grå Gåsen) har vi ett större antal rum och lägenheter. Totalt kan vi härbärgera drygt 100 personer i olika rumsstandard. Hör av er till oss om ni är en större grupp eller företag.

Ska jag ta med mig badkläder?
Gärna om du bor på Grå Gåsen! Så fort våren är tillräckligt varm så öppnar vi poolen för våra lokala hotellgäster (gäller inte gäster på Gåsen Out). När poolen blir för kall öppnar vi istället våra vedeldade badtunnor och vår bastu. Dessa kan bokas mot en avgift.

Hur många får plats i rummen?
Våra rum är avsedda för två vuxna, men i flera rum går det bra att ha barn i bäddsoffa eller extrabädd mot en kostnad. Hur många som får plats varierar. Normalt är det två vuxna per rum, men vi har några rum med plats för tre. Våra familjesviter lämpar sig extra bra för stora familjen med plats för upp till tre barn (varav ett i säng för barn under 15 kg). Hör av er på bokarum@gragasen.se om ni har frågor.

AVBOKNING

Hur ser er avbokningspolicy ut?
28 dagar eller fler före ankomst: 10% av bokningens pris, 27-12 dagar före ankomst: 50% av bokningens pris 11-0 dagar före ankomst: 100% av bokningens pris.

Gäller om annat inte är avtalat. Avgifter för ändrings-, faktura- samt bokningsavgift återbetalas ej.


Vid konferensbokningar eller större sällskap (fler än 8 personer) bekräftas bokningen genom att ett förskott på 50 procent av bekräftat belopp betalas när bokningen görs mindre än tre månader innan arrangemangets första dag. Om bokning görs mer än tre månader innan arrangemanget ska ett förskott på 25 procent betalas vid bokning och ett på 25 procent när det återstår tre månader till arrangemanget. Särskilda avbokningsregler gäller. Kontakta oss på gragasen@gragasen.se om du har frågor.